Första söndagen efter trettondagen, Andra Mosebok 1:22-2:10

De allra flesta queera människor växer upp bland och uppfostras av heterosexuella. För många kan det ta ett helt liv att inse vilka vi är. Ofta kan det bara uttryckas i en vag känsla av att inte passa in. Även Mose kom att leva hela sitt liv i två världar, och det var bara tack vare hans systers list som han alls fick en chans att inse vem han egentligen var. Alla vi som lever i två världar, som måste saxa mellan identiteter, vi kan idag finna tröst och inspiration om berättelsen om Mose, som överlevde alla faror och som till slut kom att föra sitt folk ut ur slaveriet.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s