Söndagen efter alla helgons dag, Uppenbarelseboken 22:1-5

Det finns inget tempel i det himmelska Jerusalem, inga murar som stänger in Gud. Men där finns en flod som strömmar av livets vatten. Och mitt i floden står livets träd. Och dess blad är läkemedel för folken. För de andra folken alltså, hedningarna, de där som inte hörde till Guds folk men som ändå hade tillräckligt mycket gott i sig – tillräckligt mycket av Guds avbild – för att finna vägen till Guds stad.

Åt alla oss som aldrig riktigt fick till det, åt oss som ville så väl men inte visste hur, åt alla oss veliga och förvirrade, åt oss som vandrar i mörkret, ska en gång livets träd erbjuda löv till läkedom.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s