Tjugoförsta söndagen efter trefaldighet, Jeremia 19:4-7

Det är ingen överdrift att säga att vi QTBH-personer har vuxit upp i en fientlig miljö. De flesta av oss har vuxit upp i familjer och miljöer där vi inte har varit önskvärda som de vi är. Tillsammans har vi en diger erfarenhet av allt från osynliggörande till direkt psykiskt och fysiskt våld.

Därför kan vi ta till oss Jeremias ord om att leva i fiendeland. Och hans råd är enkelt: Bli fler, inte färre! Lev i denna onda värld men fortsätt vara unika. Gör allt ni behöver för att överleva och för att hjälpa andra att överleva. Gör allt för att den plats ni hamnat i ska blomstra men glöm inte bort vilka ni är.

Övervintra i springorna och kom ut när ni kan – men inte förr.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s