Den helige Mikaels dag, Lukas 10:17-20

Jesus sände ut sjuttiotvå av sina lärjungar (sjuttiotvå därför att det betecknade hela den kända världen) som får bland vargar, som han själv uttryckte det. De var helt beroende av människors välvilja och gästfrihet. Blev de mottagna så var det bra, och blev de det inte så skulle de skudda stoftet av sina fötter. Och, fortsatte Jesus: ”på den dagen skall det bli lindrigare för Sodom än för en sådan stad”. Sodoms synd var alltså ogästfrihet, om nu någon trodde något annat.

Vi HBTQ-personer är också utkastade som får bland vargar. Men vi har fått makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela styrka. Jesus vittnar om hur han sett Satan slungas ner från himmelen som en blixt, och det gång på gång. Även om vi har långt kvar till en kyrka som tar emot oss helt och fullt så har vi vunnit många små segrar. Men framför allt får vi glädjas åt att våra namn är upptecknade i himlen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s