Tolfte söndagen efter trefaldighet, 2 Mos 4:10-17

Mose hade inga färdiga svar. När han försökte återge vad Gud hade sagt honom så kom orden trögt och tvekande. Hans bror Aron däremot var av annat virke, en som visste att ge människor det de ville ha, som kunde trollbinda en publik och sälja in ett budskap. Tillsammans var de ett oslagbart team.

Men när Mose dragit sig undan för att tala med Gud och dröjde med att komma tillbaka, då brast det för Aron, för han klarade inte av att inte ha några svar när folket trängde honom. Han måste ha något att säga för att inte förlora sin ställning och sin status. Och så gick det som det gick. Ett beläte av guld kom att skymma Guds härlighet.

Idag mer än någonsin finns det anledning att vara misstänksam mot dem som kommer med färdiga svar och elegant förpackade budskap. För de budskap som kommer från Gud är inte alltid lätta att förstå. De kräver tid och eftertanke och behöver prövas. De enkla svaren är inte alltid fel, men de kommer sällan från Gud.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s