Åttonde söndagen efter trefaldighet, Matteus 7:15-21

”Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden.”

Det är plågsamma ord att höra ur Jesus mun, han som jag vill tro predikar kärlek. Och jag tror inte heller att Gud hugger ner människor och kastar dem i elden, alldeles oavsett vad för slags frukt de bär.

Men jag tror att det finns en hel del som vi ägnar oss åt, en hel del av det som vi tror är vi som inte har någon plats i Guds rike. Och jag tror att om vi låter hat och avund styra våra liv och våra handlingar, då gör vi oss mindre än vi är. Vad det får för konsekvenser den yttersta dagen vet jag inte, men jag vet att det förstör vårt och andras liv här och nu.

Imorgon börjar Pride i en tid då det blåser kalla vindar både här och där. Så var det också för Matteus församling. Han beskrev hur Jesus sände ut sina lärjungar som får bland rovlystna vargar, en del av dem förklädda till får. Så är det också idag när rasister ordnar Pridetåg i mitt Tensta.

Men vi ska inte möta hat med hat. Det behöver vi inte, och det är inte det vi är kallade till. En stad på ett berg kan nämligen inte döljas, och vi är kallade till att vara världens ljus och till att visa vår kärlek, denna vecka mer än någonsin.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s