Andra söndagen efter trefaldighet, Lukas 14:15-24

Vid den stora måltiden i Guds rike, den som vi tar del av varje gång vi firar mässa, där finns det ingen bordsplacering. Där finns det ingen rangskala och ingen VIP-lista. Där är alla välkomna, och särskilt alla vi som någon gång blivit utestängda från mänsklig gemenskap.

De enda som inte är välkomna är de som kommer till Jesus och snabbt markerar en bra plats, lägger sin jacka på stolen och sedan går sin väg så att ingen annan kan sitta där. De som tar upp plats som de inte gör bruk av. Det är de som gör anspråk på att vara kristna men som inte lyssnar på Jesu ord, som slickar uppåt och sparkar neråt, och som är snabba att fördöma alla som inte passar in i deras trånga normer.

De är inte välkomna – om de inte ändrar sig.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s