Heliga trefaldighets dag, Matteus 11:25-27

Evangeliet är fördolt för de lärda och kloka – eller åtminstone för somliga av dem, och uppenbarat för dem som är som barn. Däri ligger en viktig ledtråd för oss. Hur mycket vi än läser Bibeln fram- och baklänges så ligger de viktiga sanningarna inte i skarpsinniga teologiska resonemang utan i det som ligger i öppen dag.
Kärleksbudet är alltid i centrum, och de detaljerade regler om vad som är tillåtna eller otillåtna sexuella relationer som upptar vår tids fariséer, de är helt enkelt ett blindspår. Gud älskar oss så låt oss älska varandra. Och låt oss för Guds skull sluta upp med att fördöma varandra över småsaker som vem vi ligger med, vilka kläder vi föredrar och hur vi förhåller oss till vårt kön.Ska det vara så svårt?

Annonser

En reaktion på ”Heliga trefaldighets dag, Matteus 11:25-27

  1. Ping: Heliga trefaldighets dag, Matteus 11:25-27 | queerteologi

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s